Rizzsel töltött szőlőlevél

Dolmadakia yalantzi

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rizzsel töltött szőlőlevél
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál finomra vágott menta
50 dkg konzerv szőlőlevél
vagy
50 dkg friss szőlőlevél
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
2 nagyobb fej finomra vágva hagyma
1 evőkanál finomra vágott kapor
2 és fél dl víz
másfél evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Serpenyőben felhevítjük az olaj felét, és 8-10 perc alatt halványsárgára pirítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a rizst, és 5 percig együtt pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és a zöld fűszerekkel ízesítjük.

2. Lefedve kis lángon még 5 percig pároljuk, vigyázva, nehogy odaégjen. A szőlőlevelet 3 percre forró vízbe dobjuk, lecsöpögtetjük, és leitatjuk róla a vizet.

3. A leveleket fényes felükkel lefelé kiterítjük, és mindegyikre - a levélnyélhez közel - egy-egy evőkanál tölteléket teszünk. A levelet a tenyerünkbe tesszük, alsó felét a töltelékre hajtjuk, kétoldalt a szélét is behajtjuk, majd az egész levelet alulról felcsavarjuk.

4. A megtöltött leveleket a hajtogatott felükkel lefelé egy nagy lábosba rakosgatjuk, meglocsoljuk a maradék olajjal és a citromlével, majd aláöntjük a vizet.

5. Lenyomtatjuk egy tányérral, és közepes lángon 50-60 percig főzzük, vagy amíg a leve majdnem elpárolog. Melegen vagy hidegen tálaljuk.

Rizzsel töltött szőlőlevél
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 7068 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Rizzsel töltött szőlőlevél
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
könyvek