Töltött paradicsom

Gemista me rizi

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött paradicsom
Adag: 4-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 nagyobb paradicsom
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 fej közepes méretű, finomra vágva hagyma
1 gerezd finomra vágva fokhagyma
3 evőkanál finomra vágott menta
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paradicsomok tetejét levágjuk, a belsejüket kanállal kikaparjuk és félretesszük. Az így keletkezett üreget besózzuk, a paradicsomokat pedig fejjel (üreggel) lefelé szűrőbe téve lecsöpögtetjük.

2. A sütőt 190 °C-ra (gázon 5-ös fokozatra) előmelegítjük, és kiolajozunk egy tűzálló tálat.

3. Nagy serpenyőben felhevítünk 4 evőkanál olajat, és 8-10 perc alatt halványsárgára pirítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és a paradicsom félretett belsejét, és 15-20 perc alatt besűrítjük, végül sózzuk, borsozzuk.

4. A rizst forró, sós vízben 8-10 perc alatt majdnem puhára főzzük. Akkor alaposan lecsöpögtetjük, és a hagymás-paradicsomos alaphoz adjuk. További 5 perc alatt összepároljuk, majd a tűzről lehúzva kissé hűlni hagyjuk.

5. Ízesítjük a mentával és a petrezselyemmel, majd rácsöpögtetünk 1 evőkanál olajat. A paradicsomokat megtöltjük a rizses töltelékkel, visszatesszük a kalapjukat, és elrendezzük őket a tűzálló tálban. Végül a maradék olajat rácsorgatva 35-40 perc alatt megsütjük.

Töltött paradicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1472 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Töltött paradicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
pinterest