Mazsolás töltött paprika

Zeytinyagli biber dolmasi

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mazsolás töltött paprika
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A sült paprikához:
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
5 dl víz
A töltelékhez:
2 evőkanál mazsola
15 dkg rizs
1 evőkanál finomra vágott menta
másfél dl forró víz
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál kristálycukor
1 db hámozott, kockára vágott paradicsom
2 evőkanál fenyőmag
6 fej finomra vágva hagyma
másfél dl extraszűz olívaolaj
2 evőkanál finomra vágott kapor
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A rizst sós vízben 15-20 perc alatt puhára főzzük, majd jól lecsöpögtetjük. A hagymát az olajon 8-10 perc alatt világossárgára pirítjuk. Megsózzuk, hozzáadjuk a fenyőmagot és a megfőtt rizst, kevergetve 10 percig sütjük.

2. Beleforgatjuk a mazsolát, a paradicsomot, megcukrozzuk, fahéjjal és pirospaprikával fűszerezzük. Aláöntjük a vizet, felforraljuk, majd lefedve 10-15 percig pároljuk. Lehúzva a tűzről, és borssal, mentával, illetve petrezselyemmel ízesítjük. Fedő alatt 10 percig állni hagyjuk.

3. Közben a paprikák tetejét levágjuk, és kicsumázzuk őket. A paprikát megtöltjük a rizses keverékkel, és visszatesszük rá a kalapját.

4. Kiolajozott tűzálló tálba állítjuk, meglocsoljuk az olajjal és vízzel. Alufóliával letakarva 45-50 percig sütjük; ha az alja nagyon pirulna, kevés vizet öntünk alá.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Mazsolás töltött paprika
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1387 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Mazsolás töltött paprika
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
lexikon