Burgonyás muszaka

Patata moussaka

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Burgonyás muszaka
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg hámozott, karikára vágott burgonya
100 dkg érett, hámozott paradicsom
2 és fél dl extraszűz olívaolaj
2 fej finomra vágva hagyma
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
1 csipet frissen reszelt szerecsendió
2 és fél dl víz
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy nagy serpenyőben, közepes lángon felhevítünk 2 evőkanál olajat, és 8-10 perc alatt világossárgára pirítjuk rajta a hagymát.

2. Hozzáadjuk a húst, és nagy lángon 5 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a petrezselyemmel és a szerecsendióval ízesítjük. A lángot lejjebb véve 45 percig pároljuk; ha nagyon pirulna, szükség szerint kevés vizet öntünk alá.

3. A sütőt 180 °C-ra (gázon 4-es fokozatra) előmelegítjük. A maradék olajat nagyon forróra hevítjük, és a karikára vágott burgonyát adagonként 5-7 perc alatt elősütjük benne.

4. Egy kiolajozott tűzálló tál aljára egy réteg burgonyát terítünk, erre egy réteg húst, majd kevés kockára vágott paradicsomot teszünk. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak; a tetejére burgonya kerüljön.

5. Aláöntjük a vizet, és alufóliával letakarva 45 percig sütjük. A fóliát levéve 15-20 perc alatt piros ropogósra sütjük.

Burgonyás muszaka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2055 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Burgonyás muszaka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
pinterest