Kardhal nyárson

Kilic sis

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kardhal nyárson
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db darabolt zöld húsú paprika
50 dkg konyhakész, darabolt kardhal
1 db darabolt piros húsú paprika
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 teáskanál
1 teáskanál paprika
1 fej cikkekre vágott lilahagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. Az olajat kikeverjük a citromlével, a sóval, a borssal és a pirospaprikával, belemorzsoljuk a babérlevelet.

2. A halat egy tálban összeforgatjuk az öntettel, és alufóliával szorosan letakarva legalább 6 órát hűtőszekrényben pácoljuk.

3. A grillsütőt bemelegítjük. A páclevet felfogjuk, és a halat a hagymával meg a paprikával váltakozva fémnyársakra húzzuk.

4. A nyársakat a hőforrástól körülbelül 10-15 centiméterre 10 percre betoljuk a grillsütőbe, és a halat sütés közben többször átkenjük a páclével. Forrón tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Kardhal nyárson
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 816 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Kardhal nyárson
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
pinterest