Rizses-májas csirke
Pirincli pilic



Elkészítés:
1. A rizst forró, sós vízben 15-20 perc alatt puhára főzzük, majd alaposan lecsöpögtetjük.
2. Egy nagy serpenyőben, közepes lángon megolvasztunk 3 evőkanál vajat, és 5 perc alatt elősütjük rajta a 6-8 darabba vágott csirkét.
3. Hozzáadjuk a hagymát, a májat, a paradicsomot és a mazsolát. Megsózzuk, felöntjük a levessel, és kis lángon, lefedve 15 percig pároljuk.
4. A maradék vajat egy nagy serpenyőben megolvasztjuk, hozzáadjuk a rizst, és kissé megpirítjuk. Hozzákeverjük a fenyőmagot, a rizst a csirkéhez adjuk, és szükség szerint aláöntünk még egy kevés levest vagy vizet.
5. Fedő alatt, kis lángon 15-20 perc alatt készre pároljuk. A kaporral megszórva, forrón tálaljuk.
Marhahúsalaplé

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).
2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).
3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.