Rizses-májas csirke

Pirincli pilic

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rizses-májas csirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 100 dkg-os, darabolt csirke
1 db darabolt csirkemáj
1 csokor friss, finomra vágva kapor
2 evőkanál fenyőmag
4 evőkanál vaj
1 fej finomra vágva hagyma
1 db hámozott, darabolt paradicsom
2 evőkanál mazsola
6 és ¼ dl marhahúsleves
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A rizst forró, sós vízben 15-20 perc alatt puhára főzzük, majd alaposan lecsöpögtetjük.

2. Egy nagy serpenyőben, közepes lángon megolvasztunk 3 evőkanál vajat, és 5 perc alatt elősütjük rajta a 6-8 darabba vágott csirkét.

3. Hozzáadjuk a hagymát, a májat, a paradicsomot és a mazsolát. Megsózzuk, felöntjük a levessel, és kis lángon, lefedve 15 percig pároljuk.

4. A maradék vajat egy nagy serpenyőben megolvasztjuk, hozzáadjuk a rizst, és kissé megpirítjuk. Hozzákeverjük a fenyőmagot, a rizst a csirkéhez adjuk, és szükség szerint aláöntünk még egy kevés levest vagy vizet.

5. Fedő alatt, kis lángon 15-20 perc alatt készre pároljuk. A kaporral megszórva, forrón tálaljuk.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Rizses-májas csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1719 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Rizses-májas csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
szólj hozzá, értékelj