Serpenyős cukkinis muszaka

Kabak mussaka

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Serpenyős cukkinis muszaka
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg cukkini
100 dkg érett, kemény paradicsom
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 fej finomra vágva hagyma
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
¼ teáskanál frissen reszelt szerecsendió
½ teáskanál tört római kömény
vagy
½ teáskanál frissen őrölt római kömény
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Közepes lángon felhevítünk 2 evőkanál olajat, és 8-10 perc alatt világossárgára pirítjuk rajta a hagymát.

2. Hozzáadjuk a darált húst, és nagy lángon, 5 perc alatt megpirítjuk. Beleforgatjuk a hámozott és kockára vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, majd petrezselyemmel, római köménnyel és szerecsendióval ízesítjük.

3. Kis lángon 45 percig pároljuk; ha a levét elfőtte, szükség szerint kevés vizet öntünk alá.

4. Egy másik nagy serpenyőben felhevítjük a maradék olajat, és a hosszában 1 cm-es szeletekre vágott cukkinit 5-7 perc alatt kissé megpirítjuk, megsózzuk, majd a hússal összeforgatva, forrón tálaljuk.

A muszakát görög nemzeti ételként ismerjük, pedig a török konyha is ismeri mind a padlizsános, mind a cukkinis, burgonyás, paradicsomos stb. változatait.
Serpenyős cukkinis muszaka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2086 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Serpenyős cukkinis muszaka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
szólj hozzá, értékelj