Töltött padlizsán török módra

Karniyarik

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött padlizsán török módra
Adag: 1 tepsi (3-4 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db padlizsán
4 db kockára vágott paradicsom
3 evőkanál vaj
3 fej finomra vágva hagyma
2 db karikára vágott paradicsom
2 és fél dl víz
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors
A sütéshez:
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

1. A padlizsánt hosszában félbevágjuk, és a vágott felületét sűrűn bevagdossuk. Szűrőbe tesszük, megsózzuk, és 60 percen át állni hagyjuk.

2. Az olajat mély serpenyőben felhevítjük, és a padlizsánt 10-15 perc alatt elősütjük; akkor jó, ha a húsa jól megpuhul.

3. A vajat egy nagy lábosban, közepes lángon felolvasztjuk, és 8-10 perc alatt világossárgára pirítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és nagy lángon, 5 perc alatt megpirítjuk.

4. Beleforgatjuk a kockára vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és a lángot lejjebb véve, fedő alatt 30 percig pároljuk. A sütőt 200 °C-ra (gázon 6-os fokozatra) előmelegítjük.

5. A padlizsánt elrendezzük egy nagy tűzálló tálban, és a korábbi vágásokba betöltjük a húsos tölteléket. A tetejét beborítjuk a karikára vágott paradicsommal, aláöntjük a vizet, és 15-20 perc alatt megsütjük. A petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.

Töltött padlizsán török módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2572 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Töltött padlizsán török módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
van itthon