Gombás libamáj

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gombás libamáj
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg szeletelt csiperkegomba
40 dkg darabolt libamáj
1 késhegynyi őrölt bors
1 dl tejszín
2 dkg finomliszt
1 gerezd tisztított, zúzott fokhagyma
5 dkg libazsír
1 csokor finomra aprított petrezselyemzöld
½ kisebb fej tisztított, reszelt vöröshagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az ereitől gondosan megtisztított májat kis darabokra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, lereszeljük, a gombát vékonyra szeleteljük, a petrezselymet finomra aprítjuk.

2. A hagymát a zsíron megfuttatjuk, hozzátesszük a gombát, a tisztított, zúzott fokhagymát és a petrezselyemzöldet.

3. Fedő alatt zsírjára pároljuk, ekkor hozzáadjuk a libamájat, és óvatosan kevergetve lepirítjuk, megszórjuk a liszttel, ezzel nagyon rövid ideig pirítjuk, felöntjük a tejszínnel és a borral, és fedő alatt néhány percig lassan forraljuk.

4. Tálalás előtt enyhén borsozzuk és sózzuk.

Párolt rizs, rizibizi illik hozzá.

Rizibizi

Kép nélkül
30 dkg konzerv zöldborsó
50 dkg rizs
5 dkg zsír
1 csipet törött bors
3 dkg
8 dkg reszelt sajt

Először párolt rizst készítünk. A konzerv zöldborsó levét leszűrjük. Ha a borsószemek esetleg kemények, akkor sós vízben puhára főzzük, majd a borsót leszűrve megforgatjuk a zsíron lepirított finomra vágott petrezselyemben, végül az egészet óvatosan elkeverjük a párolt rizzsel. Borssal ízesítjük, meghintjük reszelt sajttal, újra elkeverjük és fedővel letakarva néhány percre közepesen meleg sütőbe tesszük.

Párolt rizs

Kép nélkül
40 dkg rizs
1 kisebb fej vöröshagyma
1 csokor finomra vágott petrezselyemzöld
5 cl olaj vagy
5 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint
Felöntéshez::
9 dl víz

A forró zsiradékon, állandó keverés mellett üvegesre futtatjuk a rizst, majd hozzáadjuk a borsot és a petrezselyemzöldet. Kétszer-háromszor megkeverjük és azonnal felöntjük forró sós vízzel. Egyszer-kétszer villával megkeverjük, a közepébe nyomjuk a beirdalt hagymát. Lefedve, előmelegített, 80-90 C fokos sütőbe tesszük. 30-40 perc alatt megpuhul. Ekkor kivesszük belőle a hagymát, és villával, könnyedén fellazítjuk.

Gombás libamáj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 989 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Gombás libamáj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
bevásárlólista