Rántott sonkás palacsinta



Elkészítés:
1. A sonkát megdaráljuk.
2. A vajat megforrósítjuk, simára keverjük a liszttel, felengedjük a tejjel, és állandóan keverve sűrű krémmé főzzük. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk, belekeverjük a sonkát, majd egyenként a palacsinták közepére halmozzuk.
3. A palacsinták két szemközti szélét visszahajtjuk, majd négyszögletes batyukká göngyöljük őket.
4. Bundázzuk, és bő forró olajban mindkét oldalukat megsütjük.
Tartármártást kínálhatunk hozzá.
Tartármártás

1. Majonézt készítünk a következő módon: a tojássárgákhoz hozzáadjuk a citrom levét, a mustárt, és a sót. Először cseppekben, majd amikor kezd összeállni vékony sugárban hozzákeverjük az olajat.
2. Ha úgy érezzük, hogy nem akarja a tojás felvenni az olajat, néhány kanál forró vizet adjunk hozzá.
3. Amikor nem vesz fel több olajat, akkor kész.
4. Az elkészült kész majonézhez hozzákeverjük a többi összetevőt, és jól kikeverjük. A tejszínt keményre vert habként is a mártáshoz adhatjuk, így megakadályozzuk, hogy elfolyósodjon.
Palacsintatészta

1. A lisztet a tojással, sóval, (cukorral), tejjel (tej-szódavíz keverékkel) simára, csomómentesre keverjük (1-3.kép) .
2. A palacsintasütőt nagyon vékonyan bekenjük olajjal (ezt a műveletet minden egyes palacsinta sütése előtt megismételjük), beleöntünk egy tejmerőkanálnyi masszát (4. kép), a sütő ide-oda mozgatásával egyenletesen elterítjük, s nagy lángon a palacsintának először egyik, majd másik oldalát kisütjük.