Rántott sonkás palacsinta

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rántott sonkás palacsinta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg főtt sonka
4 dkg vaj
5 dkg liszt
2 dl tej
1 késhegynyi őrölt bors
1 mokkáskanál pirospaprika
ízlés szerint
A bundázáshoz:
15 dkg zsemlemorzsa
2 db tojás
10 dkg liszt
A kisütéshez:
6 dl olaj
A tálaláshoz:
igény szerint tartármártás

Elkészítés:

1. A sonkát megdaráljuk.

2. A vajat megforrósítjuk, simára keverjük a liszttel, felengedjük a tejjel, és állandóan keverve sűrű krémmé főzzük. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk, belekeverjük a sonkát, majd egyenként a palacsinták közepére halmozzuk.

3. A palacsinták két szemközti szélét visszahajtjuk, majd négyszögletes batyukká göngyöljük őket.

4. Bundázzuk, és bő forró olajban mindkét oldalukat megsütjük.

Tartármártást kínálhatunk hozzá.

Tartármártás

Tartármártás
Majonézhez::
4 db tojás
3 dl olaj vagy
1 dkg
0.5 db leve citrom
1 dkg mustár
Tartármártáshoz::
1 evőkanál Worcestershire szósz
1 csapott mokkáskanál őrölt fehérbors
1 evőkanál fehérbor
1 dkg
0.5 dl keményre vert tejszín
1 csapott teáskanál porcukor
1 csapott evőkanál mustár
1 csapott mokkáskanál cayenni bors
ízlés szerint citromlé

1. Majonézt készítünk a következő módon: a tojássárgákhoz hozzáadjuk a citrom levét, a mustárt, és a sót. Először cseppekben, majd amikor kezd összeállni vékony sugárban hozzákeverjük az olajat.

2. Ha úgy érezzük, hogy nem akarja a tojás felvenni az olajat, néhány kanál forró vizet adjunk hozzá.

3. Amikor nem vesz fel több olajat, akkor kész.

4. Az elkészült kész majonézhez hozzákeverjük a többi összetevőt, és jól kikeverjük. A tejszínt keményre vert habként is a mártáshoz adhatjuk, így megakadályozzuk, hogy elfolyósodjon.

Palacsintatészta

Palacsintatészta
2.5 dl tej
2 db tojás
20 dkg finomliszt
1 kávéskanál kristálycukor
1 csipet
igény szerint szódavíz
A kisütéshez::
kevés olaj

1. A lisztet a tojással, sóval, (cukorral), tejjel (tej-szódavíz keverékkel) simára, csomómentesre keverjük (1-3.kép) .

2. A palacsintasütőt nagyon vékonyan bekenjük olajjal (ezt a műveletet minden egyes palacsinta sütése előtt megismételjük), beleöntünk egy tejmerőkanálnyi masszát (4. kép), a sütő ide-oda mozgatásával egyenletesen elterítjük, s nagy lángon a palacsintának először egyik, majd másik oldalát kisütjük.

Rántott sonkás palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2919 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Rántott sonkás palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj