Szentgyörgyhegyi palacsinta

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szentgyörgyhegyi palacsinta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg darált dió
12 db palacsinta
1 mokkáskanál reszelt citromhéj
2 csomag vaníliás cukor
másfél dl tej
3 dkg mazsola
2 dkg vaj
A krémhez:
5 db tojás
5 dl tej
10 dkg porcukor
2 dkg finomliszt

Elkészítés:

1. A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, belekeverjük és felfőzzük benne a diót, hozzáadjuk a citromhéjat, a mazsolát, és megkenünk vele, majd hengeresre felcsavarunk 11 palacsintát.

2. A kész palacsintákat kb. 3 centiméteres darabokra vágjuk.

3. Kivajazunk egy peremes tűzálló tálat, ráterítjük a megmaradt palacsintát, és szorosan egymás mellé erre állítgatjuk a kis palacsintahengereket.

4. 1 dl hideg tejben simára keverjük a lisztet, a tojások sárgáját, hozzáadunk 5 dkg porcukrot, és a megmaradt tejhez öntve, állandóan keverve felfőzzük. A krémet a palacsintákra öntjük.

5. A palacsintákat forró sütőben addig sütjük, amíg a krém megszilárdul.

6. Közben a megmaradt cukorral a tojásfehérjéket kemény habbá verjük.

7. Amikor a krémes palacsinta megsült, a habot a tetejére simítjuk, és mérsékelt hőfokon sütjük tovább, amíg a teteje szilárd és aranysárga lesz.

Aromatikus, száraz, vegetális ízzel rendelkező, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Palacsintatészta

Palacsintatészta
2.5 dl tej
2 db tojás
20 dkg finomliszt
1 kávéskanál kristálycukor
1 csipet
igény szerint szódavíz
A kisütéshez::
kevés olaj

1. A lisztet a tojással, sóval, (cukorral), tejjel (tej-szódavíz keverékkel) simára, csomómentesre keverjük (1-3.kép) .

2. A palacsintasütőt nagyon vékonyan bekenjük olajjal (ezt a műveletet minden egyes palacsinta sütése előtt megismételjük), beleöntünk egy tejmerőkanálnyi masszát (4. kép), a sütő ide-oda mozgatásával egyenletesen elterítjük, s nagy lángon a palacsintának először egyik, majd másik oldalát kisütjük.

Szentgyörgyhegyi palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3010 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Szentgyörgyhegyi palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj