Palacsintatészta
Elkészítési idő:
70 perc
Munkaidő: 50 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4-6 főre (12-15 darab)
Elkészítés:
1. A lisztbe beletesszük a sót, majd simára, csomómentesre keverjük a tojásokkal, a tejjel, (a cukorral), hozzákeverjük az olaj nagyobb részét, és szódavízzel annyira hígítjuk, hogy sűrű tejszínhez hasonló állagú legyen.
2. A masszát kb. 10 percig állni hagyjuk, ha túlságosan megsűrűsödött, a kisütés előtt szódavízzel vagy tejjel hígítjuk.
3. A sütő ide-oda mozgatásával egyenletesen elterítjük, s nagy lángon a palacsintának először egyik, majd másik oldalát kisütjük. Az olajjal készült massza kisütésekor többnyire elegendő a serpenyőt az első palacsinta sütése előtt megolajozni.