Palacsintatészta

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Palacsintatészta
Eljárások: kikeverés, pihentetés, sütés
Adag: 4-6 főre (12-15 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 dl tej
3 db tojás
másfél dl szódavíz
1 kávéskanál kristálycukor
1 csipet
25 dkg finomliszt
½ dl olaj

Elkészítés:

1. A lisztbe beletesszük a sót, majd simára, csomómentesre keverjük a tojásokkal, a tejjel, (a cukorral), hozzákeverjük az olaj nagyobb részét, és szódavízzel annyira hígítjuk, hogy sűrű tejszínhez hasonló állagú legyen.

2. A masszát kb. 10 percig állni hagyjuk, ha túlságosan megsűrűsödött, a kisütés előtt szódavízzel vagy tejjel hígítjuk.

3. A sütő ide-oda mozgatásával egyenletesen elterítjük, s nagy lángon a palacsintának először egyik, majd másik oldalát kisütjük. Az olajjal készült massza kisütésekor többnyire elegendő a serpenyőt az első palacsinta sütése előtt megolajozni.

Palacsintatészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2212 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Palacsintatészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
most van szezonja