Spárgás bárányborda

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Spárgás bárányborda
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 szelet bárányborda
30 dkg spárga
1 késhegynyi őrölt bors
4 dkg vaj
4 dkg zsír
5 dkg liszt
1 csokor finomra aprított petrezselyemzöld
15 dkg tisztított, szeletelt csiperkegomba
vagy
15 dkg tisztított, kockára vágott csiperkegomba
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A spárgafejeket sós vízben félpuhára főzzük, és szűrőkanálban lecsurgatjuk. A gombát megtisztítjuk, és kis kockákra vagy szeletekre vágjuk. A petrezselymet finomra aprítjuk.

2. Az egyenként 6-8 dkg-os bordaszeleteket enyhén kiverjük, megsózzuk, mindkét oldalukat lisztbe mártjuk, és a megforrósított zsírban elősütjük.

3. Átszedjük egy másik lábasba, a visszamaradt zsírt kiegészítjük a vajjal, megpirítjuk benne a gombakockákat, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet, a spárgát.

4. Ezt a ragut a hússzeletekre öntjük, melyeket ezután fedő alatt megpuhítunk.

Spárgás bárányborda
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1410 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Spárgás bárányborda
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
cikkek