Sonkás lángos

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sonkás lángos
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
igény szerint főtt füstölt sonka
vagy
igény szerint főtt füstölt tarja
igény szerint tejföl

Elkészítés:

1. Elkészítjük a tésztát az alreceptben megadott leírás szerint.

2. Főtt füstölt sonkát vagy tarját megdaráljuk, tejföllel sűrű krémmé keverjük, és ebből teszünk kisütés előtt 1-2 kávéskanálnyi halmot a tésztalepény közepére, s a lepényt valamivel vastagabbra hagyjuk.

Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.

Lángos

Lángos
4 dl tej
15 dkg lisztes, héjában főtt burgonya
1 kávéskanál
40 dkg finomliszt
3 dkg élesztő
A kisütéshez::
5 dl olaj
A tésztához::
0.5 dl olaj

1. A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és még langyosan áttörjük. Közben az élesztőt 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk.

2. A lisztet mély tálba töltjük, közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztőt, hozzátesszük a krumplit, az olajat, és langyos, enyhén sós tejjel lágy kelt tésztát dagasztunk, a tetejét liszttel finoman megszórjuk. Ruhával letakarva, langyos helyen kb. 60 perc hosszat kelesztjük.

3. Ha kétszeresére nőtt, egy legalább palacsintasütő nagyságú serpenyőben 3-4 ujjnyi olajat forrósítunk, a tésztából leszakítunk egy darabot, kerekre húzzuk (kb. 2 cm vastag legyen), és a forró olajba tesszük. Letakarjuk, ha pirosra sült, lapáttal megfordítjuk, és a másik felét fedő nélkül sütjük ropogós pirosra.

4. Rácson lecsöpögtetjük, vagy zsírszívó papírtörlőre tesszük. Frissen, forrón tálaljuk.

Sonkás lángos
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2617 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Sonkás lángos
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
vegetáriánus ételek