Sertéscsülök pékné módra

| Csülök pékné módra receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sertéscsülök pékné módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 nagyobb bőrös, kicsontozott csülök
120 dkg burgonya
30 dkg vöröshagyma
vagy
30 dkg gyöngyhagyma
8 dkg zsír
½ kávéskanál őrölt bors
½ kávéskanál köménymag
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csülköket nagyon alaposan, dörzsöléssel, mosással, öblítéssel letisztítjuk. Leszárítjuk, besózzuk, hagyjuk állni rövid ideig.

2. Egy lábasban (célszerű kuktát használni) megforrósítjuk a zsírt, átpirítjuk benne a csülköket, majd lefedve, időnként kevés langyos vizet hozzáadva, szinte teljesen megpuhítjuk.

3. A krumplit megtisztítjuk, egyforma, kis cikkekre vágjuk, a hagymát lehéjazzuk (ha közönséges vöröshagymát használunk, kis fejeket vágjunk négy cikkbe).

4. A csülköket a zsírral együtt áttesszük egy nagy tepsibe, a krumplit egy rétegben köréjük terítjük, és közé szórjuk a hagymát. Megsózzuk, és közepesen meleg sütőben, locsolgatva addig sütjük, míg a krumpli puha és piros lesz.

5. A petrezselyemzöldet finomra aprítjuk, és mielőtt befejeznénk a sütést, megszórjuk vele és a borssal (köménnyel) a krumplit.

Sertéscsülök pékné módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3451 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Sertéscsülök pékné módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
tippek, fortélyok