Kaszinótojás

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kaszinótojás
Adag: 1 adag (10 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 db keményre főzött tojás
10 dkg vaj
3 dkg mustár
1 késhegynyi fehér őrölt bors
ízlés szerint szardellapaszta
ízlés szerint
A tálaláshoz:

Elkészítés:

1. A tojásokat megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk.

2. Sárgájukat kiszedjük, áttörjük, és a vajjal, mustárral, borssal, sóval (utóbbi helyett kevés szardellapasztával) simára keverjük, nyomózsákkal a fehérjékbe töltjük.

3. Franciasaláta alapon, jégbe hűtve adjuk asztalra.

Nagyon aromatikus, virágos, száraz, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Franciasaláta

Franciasaláta
Főzőléhez::
1 kávéskanál őrölt fehérbors
5 dkg
0.5 db leve citrom
Mártáshoz::
1 evőkanál száraz fehérbor
1 evőkanál mustár
1 kávéskanál porcukor
1 dkg
0.5 db leve citrom
5 db tojás
4-5 dl extraszűz olívaolaj vagy
Salátához::
20 dkg csemegeuborka
25 dkg zöldborsó
20 dkg fehérrépa
40 dkg sárgarépa
25 dkg jonatán alma
25 dkg héjában főtt burgonya

A sárgarépát, fehérrépát kisebb kockákra vágjuk és a zöldborsóval együtt, citromos, borsos, erősen sós vízben puhára, de nem mászkosra főzzük, majd leszűrjük, jól lecsepegtetve kihűtjük.

A tojások sárgáját keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a sót, mustárt és egy fél citrom levét, majd először vékony sugárban, majd amikor kezd összeállni bátrabban, állandó keverés mellet annyi olajat adunk hozzá hogy kemény, vajszerű masszát kapjunk. Hozzáadjuk a mustárt, porcukrot és a fehérbort.

Az almát és a burgonyát meghámozzuk és apróbb kockára vágjuk az uborkával együtt a többi zöldséggel és a mártással összekeverjük.

Jól lehűtve tálaljuk.

Többféle hidegkonyhai készítmény alkotórésze, kísérője.

Hideg vagy meleg halak, frissen sültek körete is lehet.

Kaszinótojás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3615 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Kaszinótojás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
van itthon