Károlyi-saláta

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Károlyi-saláta
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg paradicsom
50 dkg burgonya
5 db tojás
20 dkg édes zöldpaprika
4 fej zöldsaláta

Elkészítés:

1. A krumplit és a tojásokat megfőzzük, Lehámozzuk, vékony karikára vágjuk. A kicsumázott paprikát felkarikázzuk, enyhén besózzuk, 30 percet állni hagyjuk.

2. A kovászos uborkát meghámozzuk, vékonyra szeleteljük. A paradicsomot lehéjazzuk, vastag karikára vágjuk, magját kinyomjuk. A salátalevelekből néhányat félreteszünk a tálaláshoz,a többit laskára vágjuk.

3. Ezek után az összes hozzávalót egy tálban megsózzuk, és óvatosan, hogy ne törjenek össze, elkeverjük annyi tartármártással, hogy jól formázható salátát kapjunk.

Előhűtött edényben, jégbe hűtve tálaljuk.

Tartármártás

Tartármártás
Majonézhez::
4 db tojás
3 dl olaj vagy
1 dkg
0.5 db leve citrom
1 dkg mustár
Tartármártáshoz::
1 evőkanál Worcestershire szósz
1 csapott mokkáskanál őrölt fehérbors
1 evőkanál fehérbor
1 dkg
0.5 dl keményre vert tejszín
1 csapott teáskanál porcukor
1 csapott evőkanál mustár
1 csapott mokkáskanál cayenni bors
ízlés szerint citromlé

1. Majonézt készítünk a következő módon: a tojássárgákhoz hozzáadjuk a citrom levét, a mustárt, és a sót. Először cseppekben, majd amikor kezd összeállni vékony sugárban hozzákeverjük az olajat.

2. Ha úgy érezzük, hogy nem akarja a tojás felvenni az olajat, néhány kanál forró vizet adjunk hozzá.

3. Amikor nem vesz fel több olajat, akkor kész.

4. Az elkészült kész majonézhez hozzákeverjük a többi összetevőt, és jól kikeverjük. A tejszínt keményre vert habként is a mártáshoz adhatjuk, így megakadályozzuk, hogy elfolyósodjon.

Károlyi-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 8720 alkalommal tekintették meg
nandor
2019.06.01 nandor
Gondolom, recept kissé sovány....5dkg hozzávalók? :-)
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Károlyi-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
hírlevél