Hideg csabai karaj

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hideg csabai karaj
Adag: 1 rúd (10 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
120 dkg kicsontozott sertéskaraj
20 dkg kolbász
1 gerezd fokhagyma
10 dkg zsír
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A karajt hosszában felszúrjuk; a nyílást fakanálnyéllel kitágítjuk.

2. A csabai kolbászt bezsírozzuk, a nyílásba húzzuk. A húst besózzuk (zsineggel körbehurkoljuk), egy kis tepsibe tesszük.

3. Leöntjük a megforrósított zsírral (mellé adjuk a megtisztított fokhagymát;ezt, ha sütés közben kezd megégni, kiszedjük), kevés langyos vizet öntünk alá, és közepes hőfokú sütőben, levével locsolgatva megsütjük.

4. Tálalás előtt jégbe hűtjük (leszedjük róla a zsineget), egyenletesen vékonyra szeljük.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Hideg csabai karaj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2721 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Hideg csabai karaj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
facebook