Barackos gombóc

| Barackos gombóc receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Barackos gombóc
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A gombócra:
10 dkg finomszemcséjű zsemlemorzsa
5 dkg vaj
A nyújtáshoz:
kevés finomliszt
A tálaláshoz:
A tésztához:
100 dkg burgonya
35 dkg finomliszt
3 dkg vaj
1 csipet
A töltelékhez:
75 dkg sárgabarack
½ kávéskanál őrölt fahéj
ízlés szerint kockacukor

Elkészítés:

1. A krumplit héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, és krumplinyomón gyúródeszkára törjük.

2. A barackot kimagozzuk, kettéosztjuk (ha nagy, négybe vesszük; ha nem elég édes, kockacukrot teszünk a mag helyére).

3. Mikor a krumpli langyosra hűlt, a liszttel, vajjal, sóval tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán, a tésztát is lisztezve, fél cm vastagra nyújtjuk, és kb. 7x7 centiméteres négyzetekre vágjuk.

4. Mindegyik közepébe egy fél vagy negyed barackot teszünk (ha nem elég édes, beletesszük a cukrot), megszórjuk kevés fahéjjal, a tésztasarkokat összenyomjuk felette, majd két tenyerünk közt gombócokat gömbölyítünk.

5. Nagy lábasban, hogy egymás mellett elférjenek, forrásban lévő vízbe tesszük őket, és miután feljöttek a tetejére, még 4-5 percig forraljuk.

6. A vajban világosra pirítjuk a morzsát. A kifőtt gombócokat tésztaszűrővel kiszedjük, lecsepegtetjük, és a morzsába rakjuk. Lefedjük a lábast, majd 3-4 perc múlva (a tészta közben megszilárdul), köröző, finoman dobáló mozdulatokkal összerázzuk, hogy a morzsa egyenletesen belepje őket.

Frissen tálaljuk, fahéjas porcukorral megszórva.

Barackos gombóc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2157 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Barackos gombóc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
hírlevél