Csuka tejfölös tormával

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csuka tejfölös tormával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db csuka
3 dl tejföl
10 dkg reszelt torma
1 nagyobb szál sárgarépa
1 evőkanál citromlé
1 mokkáskanál őrölt bors
3 dkg finomliszt
1 késhegynyi fehér bors
5 dkg vaj
10 dl víz
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kb. 120 dkg-os, megtisztított halat feldaraboljuk. A zöldségeket és a hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk, és a sós vízben feltesszük főni.

2. A vizet ízesítjük a citromlével és a borssal. Amikor felforrt, beletesszük a haldarabokat, és közepes lángon forralva megpuhítjuk (kb. 15 perc).

3. A tejfölben elkeverjük a lisztet, hozzátesszük a tormát, és a hal főzőlevéből keveset hozzáöntve felforraljuk. Ízesítjük sóval, fehér borssal, belekeverjük a vajat.

4. A haldarabokat a léből szűrőkanállal kiemeljük, lecsurgatjuk, tálra tesszük, leöntjük a forró mártással. Párolt rizs vagy sós vízben főtt krumpli illik hozzá.

Aromatikus, száraz, vegetális ízzel rendelkező, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Csuka tejfölös tormával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1938 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Csuka tejfölös tormával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
ételfotó