Dorozsmai molnárponty

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Dorozsmai molnárponty
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg csuszatészta
60 dkg pontyfilé
25 dkg csiperkegomba
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 nagyobb paradicsom
4 dkg liszt
5 dkg zsír
1 kávéskanál pirospaprika
2 dl tejföl
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A filéket sűrűn beirdaljuk, és 4-5 centiméteres darabokra vágjuk. A szalonnát kis csíkokra aprítjuk, gazdagon megtűzdeljük vele a haldarabokat, melyeket még meg is sózunk, és állni hagyunk.

2. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsomot lehéjazzuk, majd mindkettőt felkarikázzuk, a gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk.

3. A haldarabokat lisztben megforgatjuk, majd kevés forró zsírban elősütjük (mindkét oldalukat pirosra). A sütőzsírban világosra pirítjuk a hagymát, a tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával, felengedjük kevés vízzel, majd hozzáadjuk a zöldpaprikát, gombát, paradicsomot, és addig pároljuk, amíg megpuhul; ekkor elkeverjük a tejföllel, és jól kiforraljuk.

4. Beletesszük a halszeleteket, és a mártásban, gyakori rázogatással puhára pároljuk.

5. Kifőzzük a csuszatésztát.

6. A halszeleteket kiszedjük a mártásból, melyet összekeverünk a forró tésztával, és lapos tűzálló tálra halmozunk. Tetején elrendezzük a halszeleteket, majd sütőben alaposan átforrósítjuk. Nyers paradicsom- és paprikaszeletekkel díszítve tálaljuk.

Siller illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Dorozsmai molnárponty
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4106 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Dorozsmai molnárponty
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
tippek, fortélyok