Fogolypecsenye szalonnában

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Fogolypecsenye szalonnában
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db fogoly
25 dkg húsos füstölt szalonna
1 kávéskanál majoránna
6 dkg zsír
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütésre előkészített madarakat kívül-belül besózzuk, és megszórjuk majoránnával.

2. A szalonnából 4 vékony szeletet vágunk, a többit csíkokra aprítjuk. A csíkokkal megtűzdeljük a madarak mellét, majd mindegyiküket szalonnaszeletbe burkoljuk, és zsineggel körbekötjük.

3. Egy tepsit kikenünk zsírral, belehelyezzük az állatokat, és kevés vizet aláöntve, mérsékelt hőfokú sütőben, időnként locsolgatva sütjük. Amikor már puha a hús, a zsineget lefejtjük, és a szalonnaszeleteket tálalásig meleg helyre félretesszük.

4. A foglyokat visszatesszük a zsírba, és szép pirosra, ropogósra sütjük. A foglyokat párolt rizs talapzatra tálaljuk, letakarjuk a szalonnaszeletekkel. A rizst körberakhatjuk vörösboros párolt káposztával.

Száraz, rozé habzóbor illik hozzá.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Fogolypecsenye szalonnában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2556 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Fogolypecsenye szalonnában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
van itthon