Őzgerinc vörösborban



Elkészítés:
1. Páclevet készítünk: a pórét felszeleteljük, a borókabogyót összezúzzuk, s a rozmaringgal és kakukkfűvel együtt elkeverjük a vörösborban.
2. A húst a páclébe tesszük, letakarjuk, és egy napig, közben többször megforgatva, a hűtőszekrényben tartjuk. Elkészítés előtt lecsepegtetjük, besózzuk.
3. Egy tepsit olajjal kikenünk, és benne a húst, közepes hőfokú sütőben, közben saját levével öntözgetve, puhára sütjük, majd a tepsiből kiemeljük.
4. A páclevet leszűrjük, és a hús levével összeforraljuk.
5. Egy tálkában csomómentesre keverjük a tejszínt, a lisztet, a ribizlizselét, és besűrítjük vele a forrásban lévő levet. A húst felszeleteljük, és a tálon leöntjük a mártással. Kis hajában sült krumplikat vagy főtt kelbimbót adunk mellé.