Liba-vagy kacsatepertő

Töpörtyű

| Tepertő receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Liba-vagy kacsatepertő
Eszközök: lábas, séfkés, szűrő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kg kacsaháj
vagy
1 kg libaháj
4 kg kacsabőr
vagy
4 kg libabőr
kevés tej
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A jól megtisztított bőrt a zsírréteggel együtt néhány négyzetcentiméteres darabokra vágjuk (esetleg bevagdossuk), és néhány hájdarabbal együtt egy lábasban elterítjük.

2. Annyi vizet öntünk rá, amennyi szűken ellepi, és fedő alatt pároljuk, míg a zsír a víz tetejére jön.

3. Ekkor levesszük a fedőt, és a lábast időnként rázogatva a tepertőt pirosbarnára sütjük; lehúzzuk a lángról, a zsírt leszűrjük, a tepertőt kevés tejjel megfröcsköljük, és pár percre lefedjük.

4. Ezután szűrőben kanállal kinyomjuk belőle a zsírfelesleget, megsózzuk. Hidegen és melegen is jó.

Friss kenyérrel, lilahagymával tálalva különleges, magyaros előétel.
Liba-vagy kacsatepertő
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 9195 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Liba-vagy kacsatepertő
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
recept beküldése

Kapcsolódó receptek (kacsaháj, libaháj, kacsabőr, libabőr összetevők alapján)