Lecsó

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Lecsó
Eszközök: kés, keverőtál, lábas, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg tört paradicsom
vagy
50 dkg karikára vágott paradicsom
100 dkg húsos, karikára vágott zöldpaprika
vagy
100 dkg húsos, darabolt zöldpaprika
1 csapott kávéskanál pirospaprika
1 nagyobb fej finomra aprított vöröshagyma
6 dkg zsír
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paprikákat kicsumázzuk, és hosszúkás, ujjnyi darabokra vágjuk, a paradicsomokat széttördeljük, esetleg késsel feldaraboljuk; vagy mind a paprikát, mind a paradicsomot fölkarikázzuk.

2. A hagymát finomra aprítjuk, a zsírban, kevergetve, üvegesre pirítjuk (a lángról rövid időre levéve elkeverjük a pirospaprikával), ezután hozzáadjuk a zöldpaprikát, megsózzuk, és fedő alatt pár percig pároljuk, ekkor belekeverjük a paradicsomot, és teljesen megpuhítjuk vele.

Lecsó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3504 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Lecsó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
ételfotó