Karfiolleves

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Karfiolleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg tisztított, rózsáira bontott karfiol
13 dl víz
2 dl tejföl
1 mokkáskanál édes pirospaprika
6 dkg liszt
3 dkg zsír
1 csokor finomra aprított petrezselyemzöld
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A karfiolt rózsáira szedjük. A petrezselyemzöldet finomra aprítjuk.

2. A karfiolt az enyhén sós vízben félpuhára főzzük, a zsírból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk, ízesítjük a pirospaprikával, berántjuk vele a levest.

3. Amikor a karfiol megpuhult, a levesbe keverjük a petrezselymet meg a tejföl felét, és a levest újból felforraljuk. A tejföl másik felét tálaláskor tesszük a levesre.

Karfiolleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1380 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Karfiolleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
most van szezonja