Rózsás-kardamomos fánk
Nane goosh feel



Elkészítés:
1. A tojássárgájákat, a tojásfehérjét, a rózsavizet, a tejet és az őrölt kardamomot robotgépben fehéredésig keverjük, rászitáljuk a lisztet, fakanállal összeforgatjuk.
2. A tésztát enyhén lisztezett munkalapra borítjuk, és kézzel simára és rugalmasra dolgozzuk. Tiszta konyharuhával letakarva 120 percet pihentetjük.
3. A tésztából diónyi gombócokat formázunk, és ezeket késfok vastagságú, 8 cm átmérőjű korongokká nyújtjuk. A korongot óvatosan félbehajtjuk, majd a szélét a két fél találkozásánál villával lenyomkodjuk, de vigyázzunk: a hajtásnál maradjon egy kicsit kerekebb és vastagabb.
4. A kész süteményt tiszta konyharuhával letakarva még 5 percet pihentetjük. Az olajat egy nagy, mély serpenyőben forróra hevítjük, és a kardamomos fánkot adagonként 2-3 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük. Papírtörlőre szedve alaposan lecsöpögtetjük, végül porcukorral megszórva tálaljuk.