Szezámos korongok
Barazik



Elkészítés:
1. A sütőt 200 °C-ra (gázon 6-os fokozatra) előmelegítjük, majd kivajazunk és kilisztezünk két tepsit.
2. A vajat a cukorral és a citromhéjjal robotgépben, nagy sebességen habosra keverjük, majd a sebességet kisebbre véve apránként hozzádolgozzuk a lisztet. A tojásfehérjét összekeverjük a mézzel és a szezámmaggal; sűrű, viszonylag száraz masszát kell kapnunk.
3. Ebből a masszából 2 evőkanálnyit tiszta munkalapra teszünk. A tésztából egy púpozott evőkanálnyit diónyi gombóccá formázzuk, és ezt a szezámmagos masszára téve ujjunkkal addig nyomkodjuk, amíg 8 cm átmérőjű korongot kapunk. A műveletet addig folytatjuk, amíg a szezámmassza és a tészta is elfogy.
4. A korongokat szezámos oldalukkal felfelé az előkészített tepsire rakosgatjuk, és 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.