Szezámos korongok

Barazik

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szezámos korongok
Adag: 2 tepsi (20 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
13 dkg szezámmag
25 dkg vaj
30 dkg finomliszt
1 evőkanál finomra reszelt reszelt citromhéj
1 nagyobb kissé felvert tojásfehérje
2 evőkanál méz

Elkészítés:

1. A sütőt 200 °C-ra (gázon 6-os fokozatra) előmelegítjük, majd kivajazunk és kilisztezünk két tepsit.

2. A vajat a cukorral és a citromhéjjal robotgépben, nagy sebességen habosra keverjük, majd a sebességet kisebbre véve apránként hozzádolgozzuk a lisztet. A tojásfehérjét összekeverjük a mézzel és a szezámmaggal; sűrű, viszonylag száraz masszát kell kapnunk.

3. Ebből a masszából 2 evőkanálnyit tiszta munkalapra teszünk. A tésztából egy púpozott evőkanálnyit diónyi gombóccá formázzuk, és ezt a szezámmagos masszára téve ujjunkkal addig nyomkodjuk, amíg 8 cm átmérőjű korongot kapunk. A műveletet addig folytatjuk, amíg a szezámmassza és a tészta is elfogy.

4. A korongokat szezámos oldalukkal felfelé az előkészített tepsire rakosgatjuk, és 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Szezámos korongok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1154 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Szezámos korongok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
lexikon