Illatos sült tejberizs sziruppal
Haluat aruzz bil bortokal



Elkészítés:
1. A tejberizshez a sütőt 200 °C-ra (gázon 6-os fokozatra) előmelegítjük. Kivajazunk egy 23 x 33 centiméteres sütőformát, és megszórjuk a zsemlemorzsa felével.
2. A tejet kis lángon felmelegítjük, beleszórjuk (az előzőleg váltott vízben megmosott, éjszakára beáztatott, majd leszűrt) rizst, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik.
3. Belekeverjük a masztixot és a narancsvirágvizet, és 2 perc múlva lehúzzuk a tűzről.
4. A tejberizst formába öntjük, a tetejét elsimítjuk. Megszórjuk a zsemlemorzsával, meglocsoljuk olvasztott vajjal, és 8-10 percig sütjük, majd 10 percig hűlni hagyjuk.
5. A sziruphoz a vizet a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a citromlét és a narancsvirágvizet, végül rálocsoljuk a sült tejberizsre.