Illatos sült tejberizs sziruppal

Haluat aruzz bil bortokal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Illatos sült tejberizs sziruppal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A sziruphoz:
2 evőkanál narancsvirágvíz
2 és fél dl víz
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
A tejberizshez:
20 dkg rizs
15 dl tej
2 evőkanál olvasztott vaj
12 dkg zsemlemorzsa
4 evőkanál narancsvirágvíz
vagy
ízlés szerint kristálycukor

Elkészítés:

1. A tejberizshez a sütőt 200 °C-ra (gázon 6-os fokozatra) előmelegítjük. Kivajazunk egy 23 x 33 centiméteres sütőformát, és megszórjuk a zsemlemorzsa felével.

2. A tejet kis lángon felmelegítjük, beleszórjuk (az előzőleg váltott vízben megmosott, éjszakára beáztatott, majd leszűrt) rizst, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik.

3. Belekeverjük a masztixot és a narancsvirágvizet, és 2 perc múlva lehúzzuk a tűzről.

4. A tejberizst formába öntjük, a tetejét elsimítjuk. Megszórjuk a zsemlemorzsával, meglocsoljuk olvasztott vajjal, és 8-10 percig sütjük, majd 10 percig hűlni hagyjuk.

5. A sziruphoz a vizet a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a citromlét és a narancsvirágvizet, végül rálocsoljuk a sült tejberizsre.

A masztix a masztixfa (Pistacia lentiscus) - egy Görögország Hiosz (Khiosz) szigetén és a Földközi-tenger mellekén termő örökzöld cserje - gyantája.
Illatos sült tejberizs sziruppal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2606 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Illatos sült tejberizs sziruppal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
most van szezonja