Pikáns datolyás-mandulás rizs

Aruzz bil loz ual tam'r

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 50 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pikáns datolyás-mandulás rizs
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg szárított datolya
50 dkg basmati rizs
15 dkg hámozott, félbevágott mandula
½ teáskanál egész római kömény
10 dl hideg víz
12 dkg vaj
1 gerezd finomra vágva fokhagyma
9 dkg mazsola
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. Egy lábosban felforralunk 7,5 dl vizet, beleszórjuk a rizst, és 2 percig nagy lángon főzzük. Akkor lejjebb vesszük a lángot, majd a rizst lefedve 15-20 perc alatt puhára főzzük.

2. Egy közepes serpenyőben, közepes lángon megolvasztunk 4 evőkanál vajat, és 4-5 perc alatt aranysárgára pirítjuk rajta a fokhagymát és a mandulát. Hozzáadjuk a mazsolát, a datolyát, a római köményt és a borsot, majd további 5 percig együtt pirítjuk. Aláöntjük a maradék vizet, és kis lángon 15 percig rotyogtatjuk, vagy amíg a datolya magába szívja az összes folyadékot és jól megduzzad.

3. Egy nagy lábosban, kis lángon megolvasztunk 1 evőkanál vajat, és beleforgatjuk a rizs felét. Rákanalazzuk a datolyás keveréket, beborítjuk a maradék rizzsel, végül rákockázzuk a maradék vajat, és szorosan lefedve, nagyon kis lángon 25-30 perc alatt készre pároljuk.

Pikáns datolyás-mandulás rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1659 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Pikáns datolyás-mandulás rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
cikkek