Szardínia szőlőlevélben

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szardínia szőlőlevélben
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 nagyobb konyhakész szardínia
12 nagyobb szőlőlevél
vagy
24 kisebb szőlőlevél
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál finomra vágott korianderzöld
3 gerezd finomra vágva fokhagyma
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 db citrom leve
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szőlőlevelet pár másodpercre forró vízbe dobjuk; akkor jó, ha a színe megváltozik.

2. Összekeverjük a petrezselymet, a koriander zöldet és a fokhagymát, majd ezt a keveréket a fej nélküli, kibelezett szardínia hasüregébe töltjük.

3. A halat sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk olajjal. Mindegyik szardíniát becsavarjuk egy nagy vagy két kis szőlőlevélbe.

4. Bekapcsoljuk a grillsütőt, és a halat a hőforrástól körülbelül 8-13 centiméterre 10-15 percre betoljuk a grillsütőbe. Rácsepegtetjük a citrom levét. Forrón vagy melegen tálaljuk. Friss olajbogyóval is kínálhatjuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Szardínia szőlőlevélben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1443 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Szardínia szőlőlevélben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
szólj hozzá, értékelj