Szardínia szőlőlevélben
Elkészítési idő:
20 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A szőlőlevelet pár másodpercre forró vízbe dobjuk; akkor jó, ha a színe megváltozik.
2. Összekeverjük a petrezselymet, a koriander zöldet és a fokhagymát, majd ezt a keveréket a fej nélküli, kibelezett szardínia hasüregébe töltjük.
3. A halat sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk olajjal. Mindegyik szardíniát becsavarjuk egy nagy vagy két kis szőlőlevélbe.
4. Bekapcsoljuk a grillsütőt, és a halat a hőforrástól körülbelül 8-13 centiméterre 10-15 percre betoljuk a grillsütőbe. Rácsepegtetjük a citrom levét. Forrón vagy melegen tálaljuk. Friss olajbogyóval is kínálhatjuk.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.