Zöldséges-halas egytál

Tabak samak ua khudar

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldséges-halas egytál
Adag: 1 tepsi (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db héjas, karikára vágott burgonya
4 szál tisztított, karikára vágott sárgarépa
2 nagyobb kockára vágott paradicsom
100 dkg mélyhűtött halfilé
vagy
100 dkg halfilé
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
5 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 teáskanál őrölt római kömény
1 ¾ dl frissen préselt/facsart citromlé
9 dkg fenyőmag
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra (gázon 4-es fokozatra) előmelegítjük. Egy tűzálló tál alját meglocsoljuk az olajjal, és beleszórjuk a 4 gerezd aprított fokhagymát, a római köményt, a sót, a borsot, meglocsoljuk 4 evőkanál citromlével.

2. Ezen a fűszeres alapon elosztunk egy réteg zöldséget, ráfektetjük a halat, és befedjük a maradék zöldséggel.

3. Sütőbe tolva 40-45 percig sütjük, vagy amíg a zöldség és a hal is megpuhul.

4. Közvetlenül a sütési idő letelte előtt a fenyőmagot robotgépben összedolgozzuk a petrezselyemmel, a maradék citromlével és fokhagymával.

5. A fűszeres mártást a sütőből kivett zöldséges halra kanalazzuk. Forrón, rizses piláffal tálaljuk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Zöldséges-halas egytál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1617 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Zöldséges-halas egytál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
ételfotó