Mazsolás-bárányhúsos töltött cukkini

Ablama

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mazsolás-bárányhúsos töltött cukkini
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db közepes méretű cukkini
vagy
6 db széles cukkini
40 dkg hámozott, kockára vágott paradicsom
½ teáskanál őrölt fahéj
4 evőkanál mazsola
9 dkg fenyőmag
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 nagyobb fej finomra vágva hagyma
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra (gázon 4-es fokozatra) előmelegítjük. Egy nagy, mély lábosban felhevítjük az olajat, és 8-10 perc alatt világosságára pirítjuk rajta a hagymát.

2. Hozzáadjuk a fokhagymát, a fenyőmagot, a mazsolát és a fahéjat, sózzuk, borsozzuk, és 5 percig együtt pároljuk. Akkor beledobjuk a darált húst, majd 10 percig pirítjuk.

3. A cukkinit 5 percre forró, sós vízbe tesszük; ezalatt majdnem megpuhul. Alaposan leszűrjük, a tetejéről levágunk egy kalapot, és a belsejét kiskanállal kikanalazzuk.

4. A cukkini húsát a darált húshoz adjuk, és ezzel együtt zsírjára sütjük. Az előkészített cukkiniket egy tűzálló tálba állítjuk, a tölteléket az üreges belsejükbe kanalazzuk.

5. A kockára vágott paradicsomot sózzuk, borsozzuk, majd a tál aljára öntjük. 40-50 perc alatt készre sütjük. A cukkinit tálalótálra szedjük, és a paradicsommártást a tetejére kanalazva tálaljuk.

Könnyen meghámozható a paradicsom vagy a barack, ha néhány pillanatra forrásban lévő, majd hideg vízbe rakjuk. Ekkor késsel megvágva, szinte "leugrik" a héja. A bemártáshoz tűzzük őket villahegyre.
A recept által előírt gömbölyű cukkinit helyettesíthetjük hosszúkás cukkinivel, kis, zsenge patisszonnal, esetleg ugyancsak kicsi, zsenge tökkel. A hosszúkás cukkini és a zsenge, kis tök húsát értelemszerűen hosszában félbevágva kaparjuk ki, a patisszonnal pedig ugyanúgy járhatunk el, mint a gömbölyű cukkinivel.
Mazsolás-bárányhúsos töltött cukkini
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2549 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Mazsolás-bárányhúsos töltött cukkini
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
tippek, fortélyok