Zöldbabos-húsos ragu

Lubi bi laham

| Zöldbabos marharagu receptek
Elkészítési idő: 115 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldbabos-húsos ragu
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg kockára vágott marhahús
vagy
50 dkg kockára vágott bárányhús
100 dkg friss, darabolt zöldbab
vagy
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 nagyobb fej durvára vágott hagyma
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
3 ¾ dl víz
40 dkg kockára vágott paradicsom
½ teáskanál őrölt fahéj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy nagy, mély serpenyőben, közepes lángon felhevítjük az olajat, és 8-10 perc alatt világosságára pirítjuk rajta a hagymát és a fokhagymát.

2. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott húst, és azt további 10 perc alatt elősütjük.

3. Beledobjuk az 5 cm-es darabokra vágott zöldbabot, és felengedjük a vízzel. Felforraljuk, és kis lángon, lefedve 40-45 percig pároljuk - közben szükség szerint kevés vizet aláöntünk.

4. Végül hozzáadjuk a paradicsomot, a fahéjjal, sóval és borssal ízesítjük. Kis lángon további 30 perc alatt készre pároljuk. Forrón, főtt rizzsel tálaljuk.

Zöldbabos-húsos ragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2393 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Zöldbabos-húsos ragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
recept beküldése