Fűszeres rizzsel párolt báránycomb

Koozy

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető drága
Fűszeres rizzsel párolt báránycomb
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg kicsontozott báránycomb
3 evőkanál harissa
10 dl víz
3 evőkanál olaj
1 evőkanál
1 nagyobb fej vékonyra szeletelt hagyma

Elkészítés:

1. A rizst a vízben 15-20 perc alatt puhára főzzük.

2. Ha megfőtt, hozzáadjuk az olajat, a sót és 1 evőkanál harissát.

3. A hagymát egy nagy lábos aljára terítjük, erre fektetjük a húst (a zsíros felével lefelé), végül a fűszeres rizzsel teljesen befedjük.

4. Kis lángon, lefedve, 150-180 percig főzzük; a fedőt a második óra végéig egyáltalán ne emeljük le, mert kiszökik a gőz.

5. A főzési idő leteltével lehúzzuk a tűzről, és 10 percig pihentetjük. A rizst nagy tálalóedénybe kanalazzuk, rátesszük a húst, és forrón tálaljuk.

A harissa igen csípős, sötétpiros észak-afrikai paprikakrém, amit chilipaprikából, koriandermagból és köményből készítenek sóval és olívaolajjal. Gyakran kerül bele római kömény, menta vagy valamilyen olajos mag is. Használják fűszerezésre, de húsok, halak és zöldségek mellett mártásként is.
Fűszeres rizzsel párolt báránycomb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1285 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Fűszeres rizzsel párolt báránycomb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
pinterest