Húsleves aszalt gyümölcsökkel

Abgushte miveh

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Húsleves aszalt gyümölcsökkel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg magozott aszalt szilva
12 dkg magozott aszalt sárgabarack
12 dkg magozott aszalt őszibarack
50 dkg csontos marhahús
vagy
50 dkg csontos bárányhús
20 dl víz
2 evőkanál tisztított vaj
1 nagyobb fej finomra vágva hagyma
2 teáskanál kurkuma
7 dkg barna cukor
2 evőkanál zöldcitromlé
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húst kicsontozzuk, majd éles késsel falatnyi kockákra vágjuk. A húst meg a csontot nagy fazékba tesszük, és felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, sózzuk, borsozzuk, és lefedve 60-90 percig főzzük, vagy amíg a hús megpuhul. Akkor a csontot kidobjuk.

3. A vajat egy nagy serpenyőben, közepes lángon felolvasztjuk, majd 5-7 perc alatt megdinszteljük rajta a hagymát, végül hozzáadjuk a kurkumát.

4. A húslevesbe belekeverjük a hagymás alapot és az aszalt gyümölcsöket, és 30 perc alatt készre főzzük. Végül a cukorral és a frissen facsart zöldcitromlével ízesítjük. Forrón tálaljuk.

Ez a szokatlan, aszalt gyümölcsökkel és kurkumával ízesített, édes-pikáns leves az irániak nagy kedvence.
Húsleves aszalt gyümölcsökkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1322 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Húsleves aszalt gyümölcsökkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
facebook