Csirkehúsleves csicseriborsóval és rizzsel

Shourabit djaj mah hommous

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkehúsleves csicseriborsóval és rizzsel
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kisebb 100 dkg-os, darabolt csirke
10 dkg rizs
25 dl hideg víz
1 nagyobb fej finomra vágva hagyma
2 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ teáskanál őrölt fahéj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A 8 darabba vágott csirkét az előzőleg 1 éjszakára beáztatott, majd leszűrt csicseriborsóval nagy fazékba tesszük, és felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, majd a lángot kisebbre véve, a fazekat lefedve 45 percig főzzük.

3. Hozzáadjuk a rizst, és további 15-20 perc alatt azt is puhára főzzük.

4. Egy nagy serpenyőben, közepes lángon felhevítjük az olajat, és a petrezselyemmel együtt 8-10 perc alatt világossárgára pirítjuk rajta a hagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fahéjjal, végül ezt a keveréket a levesbe kanalazzuk, és jól összekeverjük. Forrón tálaljuk.

Csirkehúsleves csicseriborsóval és rizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1666 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Csirkehúsleves csicseriborsóval és rizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
recept beküldése