Csirkehúsleves csicseriborsóval és rizzsel
Shourabit djaj mah hommous
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A 8 darabba vágott csirkét az előzőleg 1 éjszakára beáztatott, majd leszűrt csicseriborsóval nagy fazékba tesszük, és felöntjük a vízzel.
2. Felforraljuk, majd a lángot kisebbre véve, a fazekat lefedve 45 percig főzzük.
3. Hozzáadjuk a rizst, és további 15-20 perc alatt azt is puhára főzzük.
4. Egy nagy serpenyőben, közepes lángon felhevítjük az olajat, és a petrezselyemmel együtt 8-10 perc alatt világossárgára pirítjuk rajta a hagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fahéjjal, végül ezt a keveréket a levesbe kanalazzuk, és jól összekeverjük. Forrón tálaljuk.