Melengető leves hüvelyesekből

Shourabit adas mah fasoolia

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Melengető leves hüvelyesekből
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg vesebab
20 dkg lencse
10 dkg bab
vagy
10 dkg fehérbab
25 dl víz
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 nagyobb fej finomra vágva hagyma
20 dkg rizottórizs
1 teáskanál frissen őrölt római kömény
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A háromféle babot meg a lencsét (amiket előzőleg 1 éjszakára beáztattunk és leszűrtünk) egy nagy lábosban a vízzel felöntjük.

2. A vizet nagy lángon felforraljuk, a lángot lejjebb vesszük, és lefedve 50-60 percig főzzük, vagy amíg a hüvelyesek megpuhulnak.

3. Egy nagy serpenyőben, közepes lángon felhevítjük az olajat, és 8-10 perc alatt világossárgára pirítjuk rajta a hagymát. Ha megpirult, a lábosba kanalazzuk, majd a leveshez hozzáadjuk a rizst meg a frissen őrölt vagy mozsárban összetört római köményt is.

4. Sózzuk, borsozzuk, majd további 30 perc alatt készre főzzük. Forrón tálaljuk.

Melengető leves hüvelyesekből
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1730 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Melengető leves hüvelyesekből
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
google+