Vöröslencse-krémleves

Shurbit ahdz

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vöröslencse-krémleves
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 teáskanál frissen őrölt római kömény
1 kisebb fej finomra vágva hagyma
1 késhegynyi cayenne-bors

Elkészítés:

1. A lencsét többször váltott vízben megmossuk.

2. A tyúkhúslevest egy nagy lábosban, közepes lángon felforraljuk a lencsével, a hagymával, az őrölt vagy mozsárban összetört római köménnyel meg a cayenne borssal együtt.

3. Lefedve 30-40 percig főzzük, vagy amíg a lencse megpuhul. Akkor az egészet robotgéppel (vagy botmixerrel) pürésítjük, és szükség szerint a lábosban újramelegítjük. A petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.

Tyúkhúsalaplé

Tyúkhúsalaplé
1 db egész, darabolt tyúk vagy
1 db egész, darabolt csirke
30 dl víz
1 fej hagyma
2 db paradicsom
1 szem burgonya
2 szál sárgarépa
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

Valamennyi megtisztított hozzávalókat fazékba tesszük. Felöntjük a vízzel, és 2-3 órán át főzzük. Ha elkészült, a húsokat, a csontokat és a zöldségeket is kivesszük, a levest átszűrjük.

Vöröslencse-krémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4480 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Vöröslencse-krémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
könyvek