Krémes mandulaleves

Looz shorba

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Krémes mandulaleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 és fél dkg darált mandula
1 és ¼ dl tejszín
2 evőkanál vaj
3 fej finomra vágva hagyma
2 evőkanál finomliszt
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vajat egy nagy lábosban, közepes lángon felolvasztjuk, és 5-7 perc alatt megdinszteljük rajta a hagymát.

2. Megszórjuk liszttel, és elkeverjük. Felöntjük a levessel, majd 5 percig főzzük.

3. Beleszórjuk a mandulát, és gyakori kevergetés mellett további 20 percig rotyogtatjuk. Végül hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és forrón tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.

Tyúkhúsalaplé

Tyúkhúsalaplé
1 db egész, darabolt tyúk vagy
1 db egész, darabolt csirke
30 dl víz
1 fej hagyma
2 db paradicsom
1 szem burgonya
2 szál sárgarépa
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

Valamennyi megtisztított hozzávalókat fazékba tesszük. Felöntjük a vízzel, és 2-3 órán át főzzük. Ha elkészült, a húsokat, a csontokat és a zöldségeket is kivesszük, a levest átszűrjük.

Krémes mandulaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1534 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Krémes mandulaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
szólj hozzá, értékelj