Fokhagymás-citromos krumplisaláta

Salatet batata

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető olcsó
Fokhagymás-citromos krumplisaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 szem burgonya
2 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
2 szál finomra vágva újhagyma
A citromos öntethez:
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 db citrom leve
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

1. A burgonyát héjában, forró, sós vízben 20-25 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.

2. Egy nagy salátástálban hozzáadjuk a petrezselymet és az újhagymát.

3. Az öntethez az olajat kikeverjük a citromlével meg a fokhagymával, és jól összeforgatjuk a burgonyával. Tálalás előtt legalább 60 percre behűtjük.

Fokhagymás-citromos krumplisaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2482 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Fokhagymás-citromos krumplisaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
szólj hozzá, értékelj