Gyömbéres-chilis kafta

Gyömbéres-chilis húsgolyók, Kafta makli

Elkészítési idő: 115 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gyömbéres-chilis kafta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szem zöld, finomra vágva chilipaprika
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
50 dkg bárányhús
vagy
50 dkg marhahús
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 db felvert tojás
1 teáskanál kurkuma
4 evőkanál finomra vágva korianderzöld
4 db finomra vágva mentalevél
1 nagyobb reszelt burgonya
1 kisebb fej finomra vágva hagyma
ízlés szerint
A sütéshez:
2 és fél dl olaj

Elkészítés:

1. A darált húst jól összedolgozzuk a gyömbérrel, a fokhagymával, a chilivel, a hagymával, a tojással, a kurkumával, a korianderzölddel és a mentával, belekeverjük a nagy lyukú reszelőn reszelt krumplit és megsózzuk.

2. A masszából golflabda nagyságú gombócokat formázunk, majd 30 percig pihentetjük.

3. Egy nagy, mély serpenyőben nagyon forróra hevítjük az olajat, és a kaftát adagonként 8-10 perc alatt szép pirosra sütjük. Forrón, pitával tálaljuk.

Könnyebb lesz a fasírt, ha nyílt tűzön, roston, esetleg kiolajozott tepsire téve, forró sütőben sütjük meg.
Gyömbéres-chilis kafta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2305 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Gyömbéres-chilis kafta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
hírlevél