Gyömbéres-chilis kafta
Gyömbéres-chilis húsgolyók, Kafta makli
Elkészítési idő:
115 perc
Munkaidő: 35 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A darált húst jól összedolgozzuk a gyömbérrel, a fokhagymával, a chilivel, a hagymával, a tojással, a kurkumával, a korianderzölddel és a mentával, belekeverjük a nagy lyukú reszelőn reszelt krumplit és megsózzuk.
2. A masszából golflabda nagyságú gombócokat formázunk, majd 30 percig pihentetjük.
3. Egy nagy, mély serpenyőben nagyon forróra hevítjük az olajat, és a kaftát adagonként 8-10 perc alatt szép pirosra sütjük. Forrón, pitával tálaljuk.
Könnyebb lesz a fasírt, ha nyílt tűzön, roston, esetleg kiolajozott tepsire téve, forró sütőben sütjük meg.