Pita

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pita
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg finomliszt
3 dl langyos víz
1 teáskanál
1 teáskanál kristálycukor
vagy
15 gramm élesztő

Elkészítés:

1. A cukrot beleszórjuk a langyos vízbe, belemorzsoljuk az élesztőt (vagy beleszórjuk

a szárított élesztőt), és körülbelül 10 perc alatt felfuttatjuk (a tetejének habosnak kell lennie).

2. A lisztet és a sót tálba szitáljuk.

3. A közepébe mélyedést nyomunk, ebbe öntjük a felfuttatott élesztőt és annyi vizet, hogy sima tésztát kapjunk.

4. Enyhén lisztezett munkalapra borítjuk, és körülbelül 10 perc alatt simára és rugalmasra gyúrjuk.

5. Cipóvá formázva kiolajozott keverőtálba tesszük, tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen 120 perc alatt a kétszeresére kelesztjük.

6. A sütőt 225 °C-ra (gázon 7-es fokozatra) előmelegítjük. A tésztából kis gombócokat formázunk, és ezeket kézzel kihúzkodjuk.

7. A lepényeket fél cm vastag körlappá nyújtjuk.

8. A pitát előkészített sütőlapra fektetjük, és egy kevés vízzel megspriccelve, 8-10 perc alatt rózsaszínűre sütjük; ezalatt kicsit fel is púposodik. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Pita
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 906 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Pita
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
facebook