Datolyás sütemény sziruppal

Makroud

Adag: 10-12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A sütéshez:
igény szerint olívaolaj
A sziruphoz:
2 és fél dl víz
4 evőkanál méz
A tésztához:
40 dkg búzadara
9 dkg készen vásárolt kuszkusz
1 csipet
2 evőkanál langyos extraszűz olívaolaj
A töltelékhez:
25 dkg friss, magozott datolya
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
¼ teáskanál őrölt szegfűszeg
1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

1. A sziruphoz a cukrot a vízzel felforraljuk, majd 3 percig gyöngyözve főzzük. Akkor kevergetve beleolvasztjuk a mézet is, és a szirupot lehúzzuk a tűzről.

2. A tésztához a darát tiszta munkalapra szórjuk, összekeverjük az előgőzölt kuszkusszal meg a sóval. A közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az olajat és annyi vizet, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát 30 percig pihentetjük.

3. A töltelékhez a robotgépben felaprított datolyát összedolgozzuk az olajjal, fahéjjal és az őrölt szegfűszeggel. A datolyakrémet 3 részre osztjuk, és mindegyikből rudat sodrunk.

4. A tésztát is 3 részre osztjuk, majd mindegyik cipót 1 cm vastag, hosszúkás négyzetlappá nyújtjuk úgy, hogy egy kicsit hosszabbak legyenek, mint a datolyakrémből sodort rudak.

5. A krémrudat a tészta közepére fektetjük, a tészta két szélét hosszában ráhajtjuk, a tekercset megsodorjuk, majd kissé ellapítjuk. A töltött tésztalapot 2-3 cm széles darabokra vágjuk, a darabokat megkenjük kevés olajjal, és félretesszük, amíg a többi elkészül.

6. A szirupot felmelegítjük. Az olajat olajsütőben forróra hevítjük, majd a süteményt adagonként 5-7 perc alatt szép pirosra sütjük. Lecsöpögtetjük, a forró szirupba tesszük, végül ismét jól lecsöpögtetjük és tálaljuk.

Datolyás sütemény sziruppal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2052 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Datolyás sütemény sziruppal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
cikkek