Illatos marcipánnal töltött datolya

Dattes farcies

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető drága
Illatos marcipánnal töltött datolya
Adag: 10-12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
85 dkg friss datolya
1 evőkanál narancsvirágvíz
vagy
1 evőkanál rózsavíz
¼ teáskanál zöld ételfesték
15 dkg porcukor
2 evőkanál víz
20 dkg barna cukor
vagy
20 dkg nádcukor

Elkészítés:

1. A datolyát hosszában bevágjuk, vigyázva, nehogy átvágjuk, és a magját kiemeljük.

2. A nyerscukrot összedolgozzuk a darált mandulával, valamint a külön összekevert narancsvirágvízzel és ételfestékkel.

3. A porcukrot összekeverjük annyi vízzel, hogy krémes állagú legyen. A datolyát megtöltjük a mandulás masszával, belemártjuk a cukorkrémbe, végül megforgatjuk a kristálycukorban.

Ehhez a recepthez legjobb a kitűnő minőségű tunéziai datolyafajta, a krémes húsú „deglat en nour".
Illatos marcipánnal töltött datolya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1877 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Illatos marcipánnal töltött datolya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
hírlevél