Líbiai csípős ragu

Sharba

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Líbiai csípős ragu
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ teáskanál baharat
25 dkg kockára vágott bárányhús
vagy
25 dkg kockára vágott marhahús
1 evőkanál szárított, morzsolt menta
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
10 dkg árpagyöngy
1 evőkanál sűrített paradicsom
5 dl víz
½ evőkanál édes, csípős fűszerkeverék
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 nagyobb fej finomra vágva hagyma
2 evőkanál tisztított vaj
vagy
2 evőkanál extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

1. Közepes lángon felhevítjük az olajat, és 8-10 perc alatt kissé megpirítjuk rajta a hagymát meg a kis kockákra vágott húst.

2. Rászórjuk a petrezselymet és a baharatot, felöntjük a vízzel kikevert paradicsompürével, megsózzuk, felforraljuk, majd kis lángon 10 percig főzzük.

3. Beleszórjuk az árpagyöngyöt és 15-20 perc alatt puhára főzzük a lében.

4. Citromlével pikánsra ízesítve, a mentával megszórva tálaljuk.

Ez a ragu jó példája a líbiai konyhának, mely előszeretettel használja a különböző csípős fűszereket.
Líbiai csípős ragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1860 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Líbiai csípős ragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
szótár