Mézes-datolyás bárányragu

Tajine d'agneau aux dattes

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Mézes-datolyás bárányragu
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
200 dkg darabolt báránycomb
100 dkg magozott datolya
3 evőkanál méz
1 evőkanál pirított szezámmag
1 teáskanál őrölt fahéj
6 evőkanál vaj
5 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál kurkuma
3 ¾ dl víz
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vajat egy nagy lábosban, közepes lángon felolvasztjuk, és 8-10 perc alatt világossárgára pirítjuk rajta a hagymát, a fokhagymát és a bárányhúst.

2. Gyömbérrel, kurkumával és sóval ízesítjük, majd aláöntjük a vizet.

3. A húst lefedve, kis lángon 35-40 perc alatt puhára pároljuk. Akkor hozzáadjuk a datolyát, a mézet meg a fahéjat.

4. További 12-15 perc alatt, fedő nélkül készre pároljuk; addigra a leve is besűrűsödik. A szárazon megpirított szezámmaggal megszórva tálaljuk.

Mézes-datolyás bárányragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1244 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Mézes-datolyás bárányragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
van itthon