Marokkói ouarka tészta

Ouarka

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 25 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Marokkói ouarka tészta
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg finomliszt
½ teáskanál extraszűz olívaolaj
1 csipet
2 és fél dl langyos víz

Elkészítés:

1. A lisztet a sóval nagy tálba szitáljuk. Fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet meg az olajat, amíg lágy tésztát nem kapunk.

2. Egy tálat kiöblítünk vízzel, majd a tésztát 60 percig pihentetjük benne. Utána addig dagasztjuk, amíg a tészta sima és rugalmas nem lesz.

3. Felhevítünk egy öntöttvas serpenyőt, vékonyan kikenjük olajjal. Fogunk egy maroknyi tésztát, és kis darabokat csípünk le belőle, melyeket a serpenyő aljára nyomkodunk egymás mellé úgy, hogy végül összeérve vékony rétegben fedjék a serpenyő alját.

4. A tésztát csak az egyik oldalán sütjük pár másodpercig, majd a fényes felével felfelé papírtörlőre szedjük.

Ezt a receptet inkább csak az érdekesség kedvéért adjuk közre, hiszen az elkészítése nagy gyakorlatot kíván.
A különböző marokkói ételekben egész nyugodtan helyettesíthetjük bolti rétestésztával.
Egyes leírások szerint a selyemszerű, papírvékony, lágy tésztarétegeket nem serpenyőben, hanem vízfürdőre tett fémtálban kilapítva kell- nem sütni, hanem párolni. Annyi tésztalapot készítenek, amennyire egy-egy ételhez szükségük van.
Marokkói ouarka tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1678 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Marokkói ouarka tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
recept beküldése