Töltött szardínia olajban sütve

Sardine mehchi

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Töltött szardínia olajban sütve
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg szardínia
1 nagyobb felvert tojás
3 gerezd finomra vágva fokhagyma
4 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
4 evőkanál finomra vágott korianderzöld
1 evőkanál harissa
½ teáskanál frissen őrölt római kömény
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
10 dkg finomliszt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A sütéshez:
2 és fél dl olívaolaj
A tálaláshoz:
1 db negyedekre vágott citrom

Elkészítés:

1. A tojást összedolgozzuk a fokhagymával, a petrezselyemmel, a korianderzölddel, a harissával, az őrölt (vagy mozsárban összetört) római köménnyel, a sóval, a borssal és a citromlével.

2. A fej nélküli friss szardíniák hasüregébe teszünk egy keveset a tojásos töltelékből, és a halat megforgatjuk a lisztben.

3. Egy nagy, mély serpenyőben nagyon forróra hevítjük az olajat, és a szardíniát adagonként 8-

10 perc alatt ropogósra sütjük benne. Megsózva, forrón vagy melegen tálaljuk a citrommal.

Az algériai partokon szinte minden étterem étlapján szerepel a lisztbe forgatott, bő olajban kisütött szardínia.
A friss szardíniát érdemes mindjárt tisztítva, kibelezve kérni a halasnál.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Töltött szardínia olajban sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1313 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Töltött szardínia olajban sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
bevásárlólista